15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTratarea nevralgiilor, la indemâna oricui

Tratarea nevralgiilor, la indemâna oricui

Nevralgiile cel mai des intâlnite sunt cele ale fetei, ale nervilor intercostali sau ale nervului sciatic.


Dintre cauzele principale care provoaca nevralgiile putem enumera: inflamatiile nervilor, tumorile care determina o compresiune pe nervi, intoxicatiile cu alcool si metale. Ele se manifesta prin dureri violente si pulsatorii. Pentru tratarea nevralgiilor se recomanda ceaiurile de plante din: valeriana, roinita, menta, soc, coada soricelului, care au un efect calmant si antispasmatic. De asemenea, se pot face frectii cu ulei de sunatoare, de lavanda, de eucalipt si de musetel. Foarte multe persoane reactioneaza la aplicatiile de gheata si la compresele reci, iar alte persoane reactioneaza mai bine la caldura.


Se pot face bai generale cu paie de ovaz, preparata din 1 kg de paie de ovaz la 4 litri de apa, se fierb 30 de minute si se toarna lichidul in apa de baie. Complexul de vitamina B are, de asemenea, un efect benefic.


Nevralgia faciala


Nevralgia faciala se poate trata cu un decoct de salcie, din 20-40 g coaja uscata de ramuri de trei ani intr-un litru de apa. Se beau 2-3 cani/zi si comprese. Se poate face si infuzie de sunatoare care se foloseste sub forma de comprese calde si de asemenea se pot folosi compresele cu flori de musetel, lumânarica, coada-soricelului, cimbru puse in saculet si aplicate pe zonele afectate. Din plante se beau ceaiuri – patru cesti/zi. La dureri spastice, se spala fata cu infuzie calda de urzici, se frictioneaza si se pune pe ea un saculet cu pedicuta. Se aplica niste comprese cu bitter suedez si se ia de 3 ori/zi câte o lingurita de bitter suedez.


Nevralgia de trigemen


Nevralgia de trigemen, care se manifesta prin dureri pe suprafata fetei si o parte din pielea capului pâna la crestet, se poate trrata cu decoct de iedera, frectii cu suc de piciorul-cocosului, infuzie de soc (si cataplasme), suc de galbenele (planta intreaga) + 1 l vin – comprese pe regiunea dureroasa.


Infuzia de musetel din care se beau 3 cani/zi sau infuzia de cimbru – 2 cani/zi sunt benefice in nevralgia de trigemen. Se mai pot utiliza compresele cu varza sau inhalatiile cu decoct de musetel la care se adauga 5 picaturi ulei de menta (la culcare). Este recomandat ca pe timpul noptii capul sa stea pe o pernita cu planta numita pedicuta.


Nevralgia sciatica


Nevralgia sciatica se manifesta prin dureri din cauza inflamarii sau lezarii prin compresiunea nervului sciatic sau a muschilor inconjuratori din regiunile lombare, coborând la calcâie sau degete, cu amorteli, furnicaturi, inflamatie, ceea ce explica durerile la frig sau o infectie. Este contraindicata caldura. Se datoreaza acidului uric, herniei de disc sau e secundara altor boli (spondilita, inflamatia foitelor meningeene, tumoare medulara, traumatism etc).


Se poate trata cu frectii cu ulei de cimbru – solutie alcoolica 2% si tinctura de ardei iute sau decoct de iedera (frunze), infuzie de soc (si bai), deditel. Se poate prepara o infuzie din 50 g sunatoare la 1 litru apa din care se pun comprese calde. Masajul cu 1/2 ceapa este benefic in tratarea nevralgiei sciatice.


Când nervul este compresat in urma unui traumatism se pun comprese pe coloana cu o pânza inmuiata in ulei de masline amestecat cu ceara topita cu tot cu fagure. Se repeta la nevoie.


Pentru a elimina acidul uric, se vor bea sucuri de: morcov, sfecla si castravete sau spanac; morcov, telina, patrunjel sau sfecla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS